D’n filosofie

D’n Ark is opgericht door Joost van Roosmalen die op een smaakvolle manier iedereen willen laten ervaren hoe goed het Brabantse land wel niet smaakt.

groenewoudHet Brabantse Groene Woud en De Kempen zijn de grote inspiratiebron en de plekken waar vrijwel alle ingrediënten worden gevonden, geoogst en verwerkt. Binnen deze gebieden is een ongekende hoeveelheid aan bekende en minder bekende grondstoffen te vinden die helaas nog steeds door te weinig mensen ontdekt worden. D’n Ark gaat zich er via verschillende pijlers hard voor maken dat steeds meer mensen bewust worden van de mooie grondstoffen die in dit gebied te vinden zijn. En hoe kan dat nu beter dan door dit te laten proeven?

De allereerste stap zijn de zogenaamde “d’n Conserven”. In originele weckpotjes worden telkens precies in het juiste seizoen Brabantse smaakmakers bereid worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan onze beruchte Pickles (rijkgevulde piccalilly), gecarameliseerde sjalotten, volle pastasaus met ansjovis, kappertjes en olijven, konfituren, halfgedroogde tomaatjes, ketchup met basilicum, barbecuesaus en zo kunnen we nog wel even doorgaan.

We werken voor onze Conserven niet met een vast assortiment, de natuur en de seizoenen laten zich namelijk niet leiden. We laten ons geheel leiden door het werkelijke marktaanbod: wat de seizoenen op dat moment voortbrengen, is waar we gebruik van maken. Gelukkig weten steeds meer producenten, telers, tuinders en boeren ons te vinden en krijgen we een belletje als de mooiste producten van het land komen of als er bijvoorbeeld een overschot aan tomaten of komkommers is. We halen al deze producten zelf op bij de boer en verwerken het direct tot de genoemde conserven.

Onze tweede tak van sport, is “D’n Ark op locatie”! Je kunt het catering noemen, wij noemen het Brabant op een smaakvolle manier ultiem beleven. Dit kan zijn door middel van een intiem diner in uw eigen huiskamer, voor zeventig personen tijdens Tilburg Food Story bij Resto van Harte, na een diepgaande rondleiding door Tuinderij De Es proeven wat er die dag vers geoogst is of na het knuffelen met de biggetjes op De Elshorst midden in de bossen neerstrijken op hooibalen voor een ultieme plattelands barbecue…. Het zijn maar een paar voorbeelden van de grote veelzijdigheid van “D’n Ark op locatie”, waarbij we niet werken met vaste menu’s uit een multomapje, maar juist luisteren naar uw wensen en wat onze leveranciers op dat moment kunnen leveren en welke locatie het beste past bij de gelegenheid. Onze kookstijl en visie is zeer mondiaal, maar onze ingrediënten komen voor meer dan negentig procent uit Brabant!

Back to top